Update lesmateriaal Databasenormalisatie

Gepost door Adriaan Gijssen op 19 augustus 2024

In de zomervakantie hebben we het onderdeel "Databasenormalisatie" van het keuzethema "Databases" onder handen genomen.

De verschillende stappen bij het normaliseren zijn nu eenduidiger benoemd. Ook hebben we qua lay-out een aanpassing gedaan, zodat de verschillende acties naast elkaar komen te staan, in plaats van onder elkaar, met een (hele) lange paragraaf tot gevolg.

 

Voor de update, was er één casus aan het einde om mee te oefenen. Nu zijn er wel vier casussen! Tevens bieden we nu een handig stappenplan aan als PDF.

Een andere verandering is de lijn van de uitleg. Voorheen werd het normaliseren uitgelegd aan de hand van de casus van een muziekschool, en waren er in iedere paragraaf opdrachten over de casus van een (online) supermarkt. Dit gaf verwarring. We hebben alle uitleg geconcentreerd om de muziekschool, en de casus van de supermarkt integraal aan het einde opgenomen. In de paragrafen staan nu weinig vragen meer, waardoor de focus ligt op hoe je moet normaliseren.

Samengevat:

VOOR de update NA de update
Lange paragrafen Compacte paragrafen
1 oefencasus 4 oefencasussen
Uitleg rondom muziekschool Uitleg rondom muziekschool
Tijdens uitleg muziekschool, vragen rondom supermarkt Tijdens uitleg muziekschool, geen vragen rondom andere casus
Geen samenvattend stappenplan Samenvattend stappenplan als PDF (in paragraaf 3.8)
 

We hopen dat jij en je leerlingen veel plezier zullen hebben van deze update. Mocht je er nog vragen over hebben, stel ze gerust via [email protected].

 

-- Share It --