Update keuzethema R. Computational science

Gepost door Wouter van den Brink op 27 september 2023

Eerder berichtten we over onze nieuwe collega Kevin van As, het nieuwste lid van team Fundament. Kevin is docent informatica en natuurkunde op het Ashram College in Alpen aan de Rijn, en hij helpt ons in het vormgeven aan de invulling van verschillende keuzethema’s voor Fundament zonder Vakdocent. Hiervoor neemt hij de keuzethema’s flink onder de loep. Er worden allerlei verbeteringen doorgevoerd, zodat het materiaal beter aansluit bij een online lesmethode als Fundament zonder Vakdocent.

Maar ook gebruikers van Fundament ‘met Vakdocent’ profiteren hiervan! Omdat de methodes alleen verschillen in gebruik en toepassing, maar niet in inhoud, zie je de updates ook terug bij de normale licenties. En dat zijn er voor Computational science behoorlijk wat:

Door deze grote pil op te splitsen in kleine deelopdrachten, leren leerlingen niet alleen de vaardigheden aan waar de eindtermen van dit keuzethema op gericht zijn, maar ook domeinoverstijgende vaardigheden als onderzoek doen en verslagleggen. En die zijn natuurlijk net zo belangrijk!

Verder voorzien we het keuzethema van een template-planner, een functionaliteit waar we eerder over hebben bericht. Dit sjabloon geeft invulling aan 10 lesweken vol computational science. Deze functionaliteit is beschikbaar voor iedereen met een licentie voor de keuzethema’s.

En beschik je over een PLUS-licentie? Dan krijgen je leerlingen ook nog eens toegang tot alle PLUS-video’s die over dit onderwerp zijn en worden opgenomen. Kevin neemt je hierin mee in de ins en outs van modelleren, NetLogo en onderzoek doen. Leerlingen die een les hebben gemist of gewoon nog eens willen terugzien hoe het precies zit, kunnen deze video’s op hun eigen gemak en tempo bekijken.

De nieuwe inhoud en functies worden de komende weken verder uitgerold in Fundament. Wanneer de werkzaamheden helemaal zijn afgerond, dan berichten we je daar natuurlijk weer uitgebreid over op onze reguliere kanalen.

 

-- Share It --