Gepost door Adriaan Gijssen op 19 maart 2020
De afgelopen maanden hebben we veel feedback ontvangen, onder andere vanuit onze enquête. Met deze feedback zijn we vervolgens aan de slag gegaan. Hieronder een tussentijdse update van de belangrijkste punten die tot op heden verwerkt zijn.
We hebben diverse kleine lay-out zaken aangepast. Soms werden teksten niet goed weergegeven of afgebroken. Ook in de vragen stond de tekst soms niet altijd even goed.
Ook hebben we een aanpassing gedaan aan het <title>-element van de pagina's. Als je nu in je browsergeschiedenis kijkt, zie je precies welke pagina's van Fundament je hebt bezocht.
En de vorige/volgende knoppen onderaan een paragraaf zijn nu ook in een eerste/laatste paragraaf beschikbaar. Ze linken dan naar een vorige/volgend hoofdstuk.
De Flowgorithm-diagrammen zijn nu allemaal klikbaar voor een grotere weergave. Zeker bij de uitgebreidere diagrammen was het soms niet goed mogelijk om alles goed te zien.
Voor de docenten zijn er voorbeelduitwerkingen beschikbaar gekomen van de opdrachten in hoofdstuk 6.
In de docentenhandleiding staan tips voor differentiatie binnen de programmeeropdrachten. Meer hierover lees je in deze post.
Ook hebben we een tijdsindicatie gegeven voor de beschikbare toetsopdrachten.
De afgelopen tijd hebben we het toetsmateriaal van subdomein B1. Algoritmiek uitgebreid. Ook zijn we begonnen met toetsvragen voor subdomein B2. Datastructuren. Dit zal nog verder worden uitgebreid.
En voor de subdomeinen D. Inleiding programmeren en F1. Usability hebben we nu een mooie set vragen beschikbaar in de docenten pagina's.
Het keuzethema P. User Experience van de SLO is beschikbaar binnen Fundament-online. Lees er meer over in deze blog.
Op dit moment werken we hard aan het beschikbaar maken van het keuzethema R. Computational science van de SLO. De verwachting is dat dit binnen enkele weken beschikbaar is.
De SLO heeft aangegeven dat de ontwikkeling van het keuzethema K. Computerarchitectuur pas in 2021 gaat starten. Als je toch met dit onderwerp aan de slag wilt, kun je kijken bij ons extra materiaal van Fundament 2016. Hier hebben we uitleg en opdrachten staan rondom het programma MMLogic.
De SLO laat door ontwikkelteams keuzethema's ontwikkelen. De originelen worden beschikbaar gesteld via https://ieni.github.io/inf2019/.
Het copyright van het materiaal berust bij SLO. SLO stelt dit materiaal beschikbaar onder de Creative Commons BY licentie (CC-BY): https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.nl.
Uitgeverij Instruct heeft dit materiaal overgenomen in het leerplatform Fundament en voorzien van antwoordmogelijkheden op de vragen. Inhoudelijk heeft Instruct geen bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit materiaal.
Feedback, vragen en opmerkingen over het materiaal is -naast het directe kanaal van de ontwikkelaars- te plaatsen op het i&i forum, onder “lesmateriaal”. Voor de verschillende thema’s zijn daar aparte sub-categorieën.
-- Share It --