Studieplanners beschikbaar voor C# en Prolog!

Gepost door Adriaan Gijssen op 14 oktober 2024

Het werken met studieplanners biedt docenten en leerlingen al langer overzicht en structuur in het leerproces. Met deze planners weten leerlingen precies wat ze per week moeten doen en kunnen ze hun voortgang bijhouden door de afgevinkte paragrafen. Voor docenten levert dit waardevolle inzichten op in de voortgang van de klas, zodat je eenvoudig kunt zien welke leerlingen op schema liggen en waar extra begeleiding nodig is.

Vanaf vandaag zijn er nieuwe studieplanners beschikbaar voor de onderwerpen Applicaties maken met C# en Logisch programmeren in Prolog. Deze planners zijn speciaal ontwikkeld op basis van ervaringen van andere docenten in Nederland en zijn kant-en-klaar te gebruiken. Door deze nieuwe toevoegingen is het nu nog makkelijker om met deze programmeertalen aan de slag te gaan in de les.

Wil je direct met deze nieuwe studieplanners aan de slag? Ze zijn nu beschikbaar in het docentendashboard, onder Studieplanners > Mijn planners bij het kopje “Template planners”. Je kunt de template studieplanners bekijken als pdf en eenvoudig overnemen om te gebruiken met je eigen leerlingen. Uiteraard kun je ze ook naar wens aanpassen.

 

Onlangs hebben we een uitgebreid webinar gegeven over het gebruik van het docentendashboard, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het dashboard en de studieplanners optimaal kunt benutten. Je kunt de opname van dit webinar terugkijken via deze YouTube-link. Heb je daarna nog vragen? Stuur gerust een e-mail naar [email protected]!


Waarom C# of Prolog in de les?

C# is een veelzijdige, objectgeoriënteerde programmeertaal die veel wordt gebruikt voor het ontwikkelen van desktopapplicaties, mobiele apps en zelfs games. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van grafische gebruikersinterfaces (GUI’s), het ontwikkelen van interactieve spelletjes, of het automatiseren van processen met behulp van databaseverbindingen. Voor leerlingen is het een waardevolle introductie tot een professionele programmeertaal waar veel naar wordt gevraagd in de IT-wereld.

Prolog biedt daarentegen een compleet andere benadering van programmeren. Als logische programmeertaal leert het leerlingen om problemen op te lossen door middel van regels en feiten, in plaats van de traditionele sequentiële logica van andere talen. Prolog wordt veel gebruikt in kunstmatige intelligentie (AI) en voor complexe toepassingen zoals expert-systemen en kennisrepresentatie. Het stimuleert leerlingen om op een andere manier na te denken en complexe probleemoplossingstechnieken toe te passen.

 

-- Share It --