In the spotlight (3)

Gepost door Adriaan Gijssen op 1 juni 2021

Dit keer in the spotlight: Sjors van der Giessen. Naast Kevin en René maakt ook hij deel uit van het ontwikkelteam dat bezig is met de vernieuwingen voor Fundament in 2021. Over deze vernieuwingen schreven we al eerder.

Over Sjors heb je al eerder kunnen lezen in de interviewserie "In gesprek met..." en ook was hij een van de drijvende krachten achter het project "Van open vragen naar gesloten vragen" in de zomervakantie van 2020.
Wat schrijft Sjors nog meer over zichzelf, en waarmee houdt hij zich bezig in deze update?

"Al ongeveer 10 jaar geef ik met veel plezier informatica op Markenhage in Breda. Het mooie aan informatica vind ik dat je heel creatief kunt zijn in de inrichting van het programma, doordat het schoolexamen ruimte biedt. Informatica combineer ik met Nederlands, ook in de bovenbouw. De beide vakken houden mij scherp, omdat ze andere vaardigheden en denkrichtingen vereisen. In domein F2-3 komen deze samen. Naast feitelijkheden, komen daarin namelijk zaken als kritisch denken en ethiek aan bod."

Bijdrage aan de ontwikkeling van Fundament in 2021?

De grootste bijdrage aan de ontwikkelingen levert Sjors aan subdomein F2-3. Dit subdomein wordt in deze update grondig aangepakt. Een aantal van zijn ideeën lees je hieronder:


Kunnen we al iets zien?

Hieronder zie je al enkele nieuwe toevoegingen aan subdomein F2-3, zoals een paragraaf over de invloed van ICT op de zorg en het onderwijs. En een nieuwe vraag waarbij leerlingen moeten nadenken over hun eigen omgeving.


Een nieuwe paragraaf over de zorg. Klik voor grotere weergave.


Leerlingen denken na over hun eigen omgeving. Klik voor grotere weergave.

Deze, en alle andere aanpassingen, komen in de zomervakantie online beschikbaar. Hou onze blog in de gaten voor meer aankondigingen!

 

-- Share It --