In the spotlight (2)

Gepost door Adriaan Gijssen op 1 mei 2021

In het tweede deel van deze serie lichten we René Boeije uit. Ook hij maakt deel uit van het ontwikkelteam dat bezig is met de vernieuwingen voor Fundament in 2021. Over deze vernieuwingen schreven we al eerder.

René schrijft over zichzelf:

Sinds 1982 ben ik werkzaam in de IT. Begonnen als programmeur voor meetsystemen bij de overheid. Met de komst van de PC overgestapt naar het bedrijfsleven, waar ik bij een IBM-dealer heb gewerkt en daarna heel lang bij de importeur van Epson en later ook ruim 10 jaar op het Europese hoofdkantoor, waar ik gewerkt heb aan enkele embedded systemen. In 2015 mijn hbo-diploma Technische Informatica behaald en een carrièreswitch gemaakt naar de industriële automatisering. Mijn passie ligt op het snijvlak van elektrotechniek en automatisering. Ik wilde minder gaan werken en minder reizen. In 2018 werd ik docent Informatica op het MBO, ruim een jaar later mijn bevoegdheid gehaald aan de HvA. Sinds november werk ik op het Veurs Lyceum als docent Informatica voor één dag per week. De rest van de week heb ik tijd voor andere leuke dingen, zoals het bijwerken van Fundament.

Bijdrage aan de ontwikkeling van Fundament in 2021

René levert een belangrijke bijdrage aan de technische inhoud van Fundament. Onder andere de volgende onderdelen voorziet hij van een kritische review:


Ook zal hij werk van anderen controleren, met name bij de subdomeinen:


Kunnen we al iets zien?

In tegenstelling tot het vorige bericht uit deze serie, met de mooie interactieve elementen van Kevin, is het werk van René op dit moment minder zichtbaar. Veel speelt zich af in de reviewkantlijn van Word.


Klik voor grotere weergave

Dit vormt de basis voor de uiteindelijke teksten zoals ze in Fundament komen. De wijzigingsvoorstellen van het ontwikkelteam worden (al dan niet in aangepast vorm) verwerkt.
De volgende stap is de controle door een redacteur. Hierbij wordt er naar de taal én de stijl van de tekst gekeken. Het moet taalkundig niet opvallen dat er op sommige plekken wijzigingen zijn aangebracht aan de teksten.
De laatste stap is dan het overzetten vanuit Word naar HTML, zodat de tekst kan worden opgenomen in Fundament-online. Vanaf dat moment zijn alle vernieuwingen zichtbaar. Voor deze update zal dat in de zomervakantie van 2021 zijn.

 

-- Share It --