In the spotlight (1)

Gepost door Adriaan Gijssen op 1 april 2021

Onlangs heb je meer kunnen lezen over de vernieuwingen die we in 2021 in Fundament gaan introduceren.

Vanaf nu lichten we aan het begin van de maand één van de leden van het ontwikkelteam uit. We kijken dan naar: wie is deze persoon, wat is zijn achtergrond en wat drijft hem? En natuurlijk: wat gaat hij ontwikkelen, en is er al iets van te zien?

Vandaag: Kevin Krul. Geen onbekende naam op onze blog. In 2019 heeft hij voor Instruct op de I&I-conferentie een workshop gegeven. Ook kwam hij voor in de interviewserie "In gesprek met...". En op de komende Inspiratiedag van 9 juni geeft hij een workshop over MongoDB.


Wat schrijft Kevin over zichzelf?

Ik ben bovenbouwdocent informatica op een havo-vwo school. Na mijn HBO informatica studie heb ik een master gedaan aan de Universiteit Utrecht, hier heb ik mijn eerstegraads lesbevoegdheid gehaald. Ik vind het leuk om bezig te zijn met programmeren en dan vooral de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van web-development, front-end en back-end. Buiten het lesgeven werk ik dan ook aan verschillende freelanceprojecten om mijn kennis te blijven verrijken.


Wat draagt hij bij aan de ontwikkeling van Fundament in 2021?

Niet geheel een verrassing, gezien zijn achtergrond, gaat Kevin zich voornamelijk bezig houden met:


Kunnen we al iets zien?

Op dit moment zijn er al enkele interactieve elementen gereed. Deze komen in het subdomein Standaardrepresentaties (C4).


Het eerste interactieve element is om het RGB-model op een ludieke manier aan de leerlingen te presenteren. Door de sliders te verplaatsen, kunnen ze de achtergrondkleur van Fundament aanpassen (en jij hier de achtergrondkleur van de blog)!

Verander de waardes van de kleuren om het effect te zien.

Rood: 235
Groen: 240
Blauw: 244

 

Een ander interactief element gaat over de conversie van decimale naar hexadecimale getallen. Dat blijft toch altijd lastig om voor het eerst uit te leggen. Dit interactieve element kan hier zeker bij helpen! In de textbox kun je een getal tussen de 0 en de 4096 opgeven. De uitleg en de getallen in de tabel passen zich dan automatisch aan.

Voorbeeld:

Het getal kun je samenstellen uit machten van 16. Dat gaat zo:

Macht van 16 4096 256 16 1
Hoevaak nodig:                
In hexadecimaal:                

Misschien denk je, worden de opdrachten in Fundament nu niet erg makkelijk om te maken? Nou, daar hebben we ook aan gedacht... probeer maar eens de getallen 5, 512 of 1000 om te rekenen!

 

-- Share It --