Begrippenlijsten en overhoringen

Gepost door Wouter van den Brink op 19 april 2023

In de leerlingenquêtes vroegen we naar verschillende features die leerlingen misschien terug wilden zien in Fundament. Laat één ding duidelijk zijn: er is grote behoefte aan begrippenlijsten!

Daarom zijn er vanaf vandaag begrippenlijsten beschikbaar in ieder subdomein in het kernprogramma. Leerlingen vinden hier voor ieder begrip een definitie. Het begrip en/of de definitie kunnen onzichtbaar gemaakt worden om te oefenen voor een toets.


But wait, there’s more! Om het overhoren nóg eenvoudiger te maken, kunnen leerlingen zichzelf door de methode laten overhoren. Eerst worden de gewenste hoofdstukken geselecteerd. Vervolgens wordt een begrip op het scherm getoond. De leerling kiest uit vier alternatieven de juiste omschrijving. En natuurlijk is het ook mogelijk om andersom te overhoren: kies, op basis van de omschrijving, het juiste begrip.


Dit alles is vanaf vandaag voor alle Fundament-gebruikers beschikbaar. Hebben we een begrip over het hoofd gezien, of heb je een andere suggestie hoe we deze nieuwe functionaliteit kunnen verbeteren?
Neem dan contact op via [email protected].

 

-- Share It --